Wheaty
Lokal familievirksomhed siden 1993
Klaus Gaiser, grundlægger af Wheaty, var oprindeligt sinolog, japanolog og kulturforsker – han taler flydende kinesisk og tilbragte år i at studere landene i Østasien. Han lærte kunsten om Tofu og Seitan på ture til regionen i 1970’erne.
Den dag i dag står han for produktudvikling og formår at skabe innovation efter innovation. Hans finske kone Sanni Ikola-Gaiser byggede virksomheden sammen med ham og står for logistikken. Fire af deres fem børn er involveret i virksomheden.
En lang historie forbinder Wheaty med regionen omkring den schwabiske lille by Mössingen i det sydlige Tyskland, hvor hovedkvarteret den dag i dag. Topas’s historie begynder i 1982, da Klaus Gaiser startede Yamato Tofuhaus i et gammelt mejeri i Mössingen.
Rå ingredienser hentes lokalt så meget som muligt. Wheaty’s løfte: vores produkters ingredienser forårsager ingen ødelæggelse af naturlige levesteder nogen steder.
Al elektricitet kommer fra 100% vedvarende kilder. Wheaty støtter velgørende formål, dyrebeskyttelse og miljøinitiativer på lokalt, nationalt og internationalt plan.
Fremtiden er plantebaseret
Tiderne ændrer sig: Tidligere blev vegetarernes krav altid betragtet som en mening fra et lille mindretal, i dag peger etablerede organisationer som FN på det presserende behov for en grundlæggende global kostændring væk fra animalske produkter.
Hvad er seitan?
Mange veganske produkter er lavet på seitan, men hvad er det egentligt og hvordan laves det?
Seitan laves ved at vaske stivelsen ud af hvedemel således at kun gluten er tilbage. Konsistensen minder meget om kød og kan tilsættes smag efter behov.
Her kan du se hvordan seitan laves.
Inspiration og opskrifter
At familien bag Wheaty er ildsjæle er der ingen tvivl om. De brænder for veganisme og deltager aktivt i den offentlige debat. På deres hjemmeside finder du en masse spændende materiale i form af artikler, blog, nyhedsbreve, videoer og meget mere. Blandt andet en lang række spændende opskrifter. De findes både på deres tyske og engelske hjemmeside. De engelske finder du HER
Vegan Knækpølser
Nu med en ny, forbedret opskrift, kommer Wheaty’s veganske knækpølse med en sprød, fyldig smag og et fint strejf af røg. Den er velegnet til både stegning og grillning og mange flere anvendelser – den er lækker, selv når den spises kold!
seitan(vand, HVEDEprotein) 73%, løg, solsikkeolie, gærekstrakt, salt, paprika, krydderier, fortykningsmiddel: agar-agar, guargummiog johannesbrødgummi , naturlig bøgetræsrøg * = certificeret økologisk.
Vegan TexMex burger
Et Wheaty grill hit. 100% vegansk og økologisk Tex-Mex burger lavet på base af seitan. Den er velegnet til både stegning og grillning og mange flere anvendelser. Server den gerne til en salat eller med kartofler og en god sovs.
seitan(vand, HVEDEprotein) (42%), struktureret HVEDEprotein(Hvedeprotein, HVEDEMEL), rød peberfrugt, solsikkeolie, SOJASauce(vand, sojabønner, havsalt ), løg, hvidløg, krydderier, salt, rismel, fortykningsmiddel johannesbrødgummi. * = certificeret økologisk.
Vegan
Döner kebab
Lav din veganske kebab: Steg forsigtigt Wheaty Kebab, tilsæt foreksempel ingredienser er: tomater, løg, vegansk tzatziki, agurker, fladbrød eller pita, eller bare pynt det på en tallerken. lækkert!
Seitan(vand, HVEDEprotein) 84%, solsikkeolie med høj oliesyre, gærekstrakt, krydderier(indeholder SELLERI og SENNEP), løg, salt, fortykningsmiddel johannesbrødgummi*. * = certificeret økologisk